Hønsesuppe med mynte

Helt fantastisk og velsmagende hønsesuppe, som med garanti bliver en af dine favoritter.

Ingredienser til 8 personer
Skroget af en kylling
2 dl olivenolie
2 løg
1 knoldselleri
5 fed hvidløg
Frisk timian
2 porrer
1 gulerod
2 persillerødder
2 stængler bladselleri
1 glas hvidvin
2 grøntsagsbouillon terninger
3 laurbærblade
10 peberkorn
4 liter vand
Ca. 200 gram pasta fuglereder så tynde som muligt. Brug evt. nudler – de tyndeste du kan finde.

Suppen er supernem at lave og du kan sagtens lave den dagen i forvejen – det bliver den bare bedre af.
Der er i princippet ingen regler i forhold til at improvisere med denne ret, men start med at følge opskriften og justér med dine egne idéer næste gang.
Det er altid en god idé, at forberede alle ingredienserne, så man ikke pludselig stresser, fordi man ikke lige har nået det ene eller det andet.

Partér en hel kylling og gem bryst, lår og vinger til andre retter senere. Til suppen bruger vi skrog, vingespidser, underben og overflødigt skind.
Hak alle grøntsagerne groft og sæt til side.

Sæt din største gryde (gerne 10 liter) på mellemhøje blus og tilsæt olivenolien. Når olien er varm kommes kyllingestykkerne, løg og hvidløg i.
Lad det stege i ca. 5 minutter uden at løg eller hvidløg tager farve. Hæld hvidvinen ved og kog i yderligere et par minutter.
Resten af grøntsagerne kommes i gryden og der røres ind imellem i ca. 10 minutter.
Så tilsættes bouillonterninger, laurbærblade, peberkorn og vand, så 3/4 af gryden er fyldt. Tilsæt ikke salt endnu, da suppen reduceres og fordi bouillonterningerne også indeholder en del salt. Det venter vi med, til suppen smages til.

Kog suppen op og dæmp så varmen, så den lige står og småsimrer. Lad suppen simre i ca. 1 1/2 time.
Pil myntebladene fra stilken og gem bladene til lige inde suppen serveres. Stilkene hakkes og kommes i suppen.

Når suppen er færdigkogt, fiskes kyllingestumper og skind op, væsken sies fra og overskydende grøntsager smides ud. Pil den smule kød der er på benene fra og hak det fint sammen med skindet. Kom det i den klare suppe.

Nu kan du lade suppen hvile til næste dag eller fortsætte.

Suppen koges op. Knus pastarederne eller nudler i hænderne og drys dem i suppen. Lad suppen koge i 10 minutter. Et par minutter før suppen er færdig tilsættes den hakkede mynte.

Smag til med salt.

Servér suppen med lidt godt brød.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s