Lynstegt kylling med sprøde grøntsager i sur/sød sauce

Lynstegt kylling
Lynstegt kylling i sur/sød sauce

2 knolde ingefær (ca 100 g)
2 spsk soyasauce
1 dl sesam- eller jordnøddeolie
1 kylling skåret i mundrette stykker.
2 gulerødder
1 rød peberfrugt, hakket i tynde strimler
1 løg i skiver
2 friske chili (mellemstyrke)
2 spsk flydende honning
1/2 dåse flåede tomater
Saften fra en halv lime
Revet citronskal fra en citron
Salt & friskkværnet peber

Riv ingefærknoldene på et rivejern. Kom dem revne ingefær op i en fintmasket sigte og sigt al saften i en skål, brug bagsiden af en ske til at få det hele med. Der skal ca. være en dl – gerne lidt mere. Kom soyaen i og stil til side.

Kyllingen skæres i mundrette stykker, fjern alle ben og skrog så kun rent kød er tilbage.

Vælger du at servere ris til denn ret skal du starte med at forberede dem.

Varm olien op ved høj varme. Kom 5-6 kyllingestykker på ad gangen og steg dem sprøde hele vejen rundt. Tag de stegte stykker op og kom samme antal i igen. Det er vigtigt at man ikke kommer for mange stykker i ad gangen, da man ellers risikerer at koge stykkerne istedet for at stege dem.
Når kyllingen er stegt og taget af, kommes grøntsagerne og limesaften i. Lad det hele stege godt igennem og rør jævnligt. Smag til med salt og peber.
Når grøntsagerne har stegt i ca. 3-4 minutter kommes ingefær/soyasauce i sammen med honningen. Lad det koge lidt ind inden tomaterne tilsættes, skru ned for varmen og lad retten simre i ca. 10 minutter. 2 minutter før retten skal serveres kommes revet citronskal i.

Anret risene på en tallerken og hæld kylling/grøntsagsblandingen henover.

Velbekommen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s