Ravioli med kødfyld

20131102-181557.jpg
Du har alle muligheder for at lave din helt egen pasta, det er faktisk ikke særligt svært. Skal du lave pasta med fyld som f.eks. raviloli eller tortellini, så skal du sørge for at have god tid. Det er en klar fordel at have en god køkken- og pastamaskine. Køkkenmaskinen gør det nemt at lave dejen og pastamaskinen… Ja, gæt selv :)

Ingredienser til 4 personer (forret)
Pastaen:
250 g durummel
3 piskede æg
Salt
3/4 dl olivenolie

Kødfyld:
400 g hakket svine-/kalvekød
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 gulerod, finthakket
3 spsk. revet parmesanost
1 spsk finthakket rosmarin
2 piskede æg
1 tsk revet muskatnød
Salt & peber
3 spsk olivenolie

Tomatsauce:
1 løg finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 gulerod, finthakket
1 ds flåede tomater
2 spsk olivenolie

Start med kødfyldet. Varm olien op til middelhøj varme, og steg kød, løg, hvidløg, gulerod og rosmarin når olien er varm. Efter 5 minutter skrues ned for varmen og låget lægges på. Lad fyldet koge videre ved svag varme i mindst 1/2 time, gerne 1 time eller mere.

Har du en KitchenAid eller lignende, kommes alle dejelementerne op i skålen og æltes med dej-skruen. Sørg for at al melen blandes med resten. Efter ca. 3 minutter vil dejen samle sig og ende ud i en klump. Sluk for maskinen og ælt dejen lidt ved håndkraft.
Har du ikke en maskine, hælder du melet ud på et bord, lav et krater og kom de piskede æg, olie og salt ind i midten. Kom lidt af melet ind i den flydende blanding ad gangen og bland det sammen indtil det begynder at tage fast form. Ælt dejen godt – jo længere jo bedre, men mindst 10 minutter.

Når dejen er fast og lind, pakkes den ind i plastikfolie og sættes i køleskabet i mindst en 1 time.

Tomatsaucen starter du op ved at varme olien op til middelhøj varme. Når olien er varm kommes grøntsagerne i og steger i ca. 5 minutter. Herefter kommes tomaterne i og de koges med i ca. 5 minutter før der skrues ned til lav varme. Læg låg på og lad det småsimre.

Når kødfyldet er færdigt, tages det af blusset. Hæld væden op i en skål og lad det køle af. Når kødet er kølet af blandes æg, muskatnød og parmesanost i og der røres godt rundt. Stil til side. Væden fra kødfyldet hældes i tomatsaucen.

Sæt en stor gryde med letsaltet vand over.

Nu skal pastaen rulles, og igen må jeg understrege at det er 100 gange nemmere med en pastamaskine end med en kagerulle. Bruger du en pastamaskine, så sæt den til 1 (ud af 7). Tag pastaen ud af folie, rul en pølse og brug rigeligt med mel i denne proces. Del pølsen op i 3 stykker. Kør første del igennem maskinen, fold pladen en gang og kør igennem en gang til (det gør dejen lidt sejere). Når du har kørt igennem et par gange drysses mel over, fordel det og stil pastaen til side. Fortsæt med resten. Du skal bruge masser af bordplads :)
Når du har kørt trin 1 igennem på pastamaskinen, skruer du op til 3 og gentager processen. Fortsæt til trin 5 som gør pastaen rimelig tynd og passende til ravioli. Brug rigeligt med mel, så pastaen ikke klistrer sig fast til bordpladen.

Skær pastaen ud i passende stykker, ca. 8 x 8 cm. Læg en passende del kødfyld midt på. Fortsæt med kødfyldet indtil du har brugt halvdelen af pastastykkerne – resten af pastastykkerne skal bruges til som overdel.

Pensl med lidt vand i kanten af pastastykkerne. Det binder pastaen bedre sammen og forhindrer at de åbner sig under kogning. Kom et pastastykke ovenpå og tryk let ned i kanten. Sørg for at luften lukkes ud. Fortsæt med resten.
Skær kanterne til så de bliver pæne og lige og så der ikke er overdrevent meget pasta.

Kom de færdige ravioli op i det kogende pastavand og lad det koge i ca. 3 minutter. Efter et minut kommes et par suppeskefulde af kogevandet over i den småsimrende tomatsauce. Tomatsaucen burde på dette tidspunkt være tyknet lidt og pastavandet gør saucen tynd og perfekt til denne ret.

Når pastaen er kogt sies vandet fra og den hældes forsigtigt op i saucen. Bland let og lad det stå i et halvt minut.

Server passende antal ravioli og hæld lidt sauce over. Fuldend med lidt reven parmesan.

Velbekommen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s