Fettuccini med kammuslinger og zucchini

pasta-scalope
På en restaurant i Lazio området valgte jeg i år ikke at bestille den sædvanlige pasta a la vongole, men besluttede at jeg ville prøve noget andet. Alle retterne var baseret på fisk i alle afskygninger, så man kunne vel ikke gå helt galt i byen.  Jeg bestilte som primo piatto fettuccini ai zucchini con scallops (kammuslinger findes måske ikke i den italienske ordbog?) Never mind, det var et godt valg! Jeg fik desværre ikke fat i originalopskriften, men besluttede alligevel at det skulle vi prøve derhjemme, så vi tog et billede af retten og så måtte vi improvisere. Det endte ud i en himmelsk ret, som ikke var helt ved siden af :)

Jeg beklager billedekvaliteten, måtte bare hurtigt til bords.

Ingredienser 4-6 personer
400 g kammuslinger (frosne er ok, de skal bare være tøet)
Ca. 3 spsk olivenolie
1 zucchini også kaldet squash
2 fed hvidløg
1 løg
1 chili
1/4 l piskefløde (gerne mager)
200 g cherry tomater
1 dl hvidvin
1 spsk koncentreret fiskeboullion
2 spsk friskhakket bredbladet persille
Salt og friskkværnet peber
500 g fettuccini

Start med at ordne grøntsagerne inden blusset sættes over. Skræl zucchinien med en kartoffelskræller, læg skrællen til side og hak zucchinikødet groft. Skrællen skæres på langs i tynde strimler. Hak løg, hvidløg og chili fint og bland det med zucchinikødet.

Sæt rigeligt vand over til pastaen og husk salt – mindst en spiseske salt.

Varm olie op på en lille pande. Knus et hvidløgsfed med bagsiden af en kniv og steg det sammen med zucchinistrimlerne, når olien er varm. Steg strimlerne sprøde og læg dem på køkkenrulle eller andet fedtsugende papir, mens du går videre med det andet. Pil hvidløget fra.

Varm resten af olien op ved høj varme i en sautépande med høj kant og med mulighed for at sætte låg over. Når olien er varm steges muslingerne i ca. 2 minutter ved jævnlig omrøring. Tag muslingerne fra og stil dem til side.
Zucchini, løg, hvidløg og chili kommes på samme pande og steges igennem ved jævnlig omrøring. Det må ikke branke.
Tilsæt fiskeboullion og hvidvin og skru så ned for varmen. Efter et par minutter lægges låg på og blandingen simrer videre i ca. 10 minutter.

Vi skal kun bruge væden fra zucchiniblandingen. Si derfor blandingen op i en skål gennem en fintmasket si. Brug bagsiden af en grydeske til at presse al væde ud af grøntsagerne. Væsken hældes tilbage på panden og tomaterne tilsættes hele.

Når pastaen mangler ca. 5 minutter tilsættes fløde til tomaterne. Krydr med salt og peber og smag til.

Med 3 minutter tilbage kommes muslinger og persille i saucen og der røres godt rundt.

Når pastaen er færdig sies kogevandet fra og pastaen kommes i saucen. Sørg for at røre det hele godt sammen.

Anret pasta og fyld på tallerkener og pynt med de hårdtristede zucchiniskræller på toppen og servér.

Et godt glas hvidvin er ikke af vejen her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s