Spansk kartoffelomelet

Tortilla
Tortilla

Tortilla de patatas

Ingredienser til en tortilla
½ kg kartofler
4 æg
½ hakket løg
1 fed hvidløg
1 bundt finthakket persille
Salt og peber

Hak kartoflerne ud i små tern, hæld dem i en skål, dæk dem med vand og lad dem stå i ca ½ time. Det trækker stivelsen ud af kartoflerne og de bliver mere sprøde ved stegning.
Varm godt med olivenolie i en stegpande på mellemvarme – spar ikke på olien, den må godt må godt gå 1 cm op ad kanten. Hæld kartoflerne ud på et viskestykke og tør dem godt. Når olien er varm hældes kartoflerne i. Rør jævnligt i dem, så de bliver jævnt sprøde på alle sider.
Hak imens løget, hvidløget og halvdelen af persillen fint og stil til side.
Æggene slås ud og piskes med en gaffel eller et piskeris, krydr med salt og peber.

Når kartoflerne har fået lidt farve tilsættes løg, hvidløg og persille. Steg det hele yderligere et par minutter under jævnlig omrøring.
Tag så blandingen op med en hulske og kom det hele ned i æggeblandingen. Rør let rundt, så massen bliver ensartet.
Hæld det hele tilbage i panden – sørg for at der stadig er olie tilbage i panden.
Når tortillaen har stegt i ca. 5 minutter lægges en stor spisetallerken modsat på. Lav en hurtig vending, og lad tortillaen glide tilbage på panden. Steg også den anden side i ca. 5 minutter.

Drys resten af persillen over den færdige tortilla og servér straks.

Velbekommen

Et godt tip: Har du fået lavet rigeligt med tortilla, så brug det som sandwichfyld næste dag!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s