Ragout med oksekød og kartofler

Okseragout med kartofler
Okseragout med kartofler

Denne ret er helt fantastisk på en råkold vinterdag, og laver du en stor portion har du med i et par dage. Kødet er en vigtig ingrediens og gå derfor ikke på kompromis med kvaliteten.

Ragout med oksekød og kartofler
Estofado con carne de vaca y patatas

Ingredienser

6 spsk olivenolie
1 grydesteg på ca. 1 kg af okse- eller kalvekød skåret i store lunser
3 dl oksefond
2  løg skåret i både
2 rensede og hakkede peberfrugter (grøn og rød)
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld grønne oliven
1 ds flåede tomater eller 4 friske flåede og hakkede
4 fed finthakkede hvidløg
1 chili
2 spsk paprika
1 kg kartofler skåret i store stykker
2 glas hvidvin
2 knsp safran
Salt & friskkværnet sort peber

Opvarm halvdelen af olien i en stor tykbundet gryde og brun kødet på alle sider ved stærk varme. Kom ikke for mange stykker kød i på én gang, da det ellers risikerer at koge i stedet for at stege. Når alt kødet er stegt hældes fonden ved og bringes i kog. Skru ned for varmen og tilsæt rosiner, læg låget på og lad det simre i 1 1/2 time til det er mørt. Kom kartoflerne i ca. 30 minutter før retten er færdig.

Opvarm imens resten af olien i en anden stor gryde og sautér løg, peberfrugter, chili og hvidløg et par minutter. Tilsæt paprika og oliven og rør lidt rundt inden tomaterne kommes i også og steg videre i 2-3 min. Skru så ned for varmen og lad det simre i en halv time. Når kødet er færdigt kommes blandingen i kødgryden sammen med vin og safran og det hele simrer i 20 min til alt er mørt. Stik spidsen af en kniv i kartoflerne for at se om de er færdige. Hvis saucen er for tynd tilsættes en let jævning.

Retten kan sagtens laves en dag i forvejen – det bliver den kun bedre af. Næste dag varmes retten nænsomt op ved lavt blus i 45 minutter.

Velbekommen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s