Spaghetti med kødboller

spaghetti-polpettine
Spaghetti med kødboller

Spaghetti con polpettine

Vi har vist alle fået spaghetti med kødsovs, spaghetti bolognese, et par gange eller to. Prøv at variere dine pastavaner og lav denne ret i stedet.

Ingredienser 4 personer
300 gr hakket oksekød
2 spsk hakket bredbladet persille
1 fed hvidløg, hakket
1 pisket æg
Hvedemel til panering
4 spsk olivenolie
1 stængel bladselleri, hakket
1 løg skåret i tynde skiver
1 gulerod, hakket
1 spsk rosmarin, finthakket
4 dl tomat passata
50 gr friskrevet parmesan
300 gr spaghetti
Salt & peber

Start med at blande kød, persille, hvidløg og æg grundigt sammen. Krydr med lidt salt og peber.
Lav nogle små kugler, 2-3 cm i diameter, og rul dem i mel. Stil kuglerne til side, mens du steger grøntsagerne.
Olien varmes op i en gryde til lav varme. Når olien er varm svitses løg, gulerod, bladselleri og rosmarin i ca. 5 minutter, rør jævnligt i blandingen.
Skru op til middel varme og kom kødbollerne i. Brun dem på alle sider og hæld så tomat passata i. Skru ned for varmen igen og lad retten simre for svag varme i ca. 40 minutter. Rør lidt rundt indimellem.

Mens saucen småsimrer koges pastaen efter anvisninger på pakken. Husk at bruge en stor gryde og rigeligt letsaltet vand, når du koger pasta.
Når pastaen er al dente hældes vandet fra og pastaen kommes i saucen. Lad den koge med i ca. 2 minutter.

Drys den revede parmesanost henover de anrettede portioner inden servering.

Velbekommen

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s