Cajun kylling

Cajun kylling
Cajun kylling

Det er efterhånden år siden at vi sidst fik denne let krydrede og meget smagfulde ret, som har sin oprindelse i Amerikas sydstater. I dette geografiske område mødes fransk landkøkken med indiansk, afrikansk og spansk madlavning og ender ud i cajun. Kraftige, krydrede retter med masser af sjæl.

Ingredienser til 4 personer
1 frisk kylling, ca 1200 gr
1 tsk friskkværnet peber
1 tsk salt
2 tsk sennepspulver, f.eks. Colman’s
1 spsk finthakket timian
3 spsk olivenolie
2 hakkede løg
6 hakkede hvidløg
2-3 stilke bladselleri, hakkede
1 laurbærblad
2 dl friskpresset appelsinsaft, ca 5-6 appelsiner
1 tsk sukker
2 spsk worcestershiresauce
1 finthakket chili

Forbered dig i god tid, da retten tager ca. 2 timer at lave. Start med at varme ovnen op til 180°.

Varm så olien op ved middelhøj varme. Kom løg, hvidløg, bladselleri og laurbærblad, når olien er varm. Steg blandingen i ca. 5 minutter til løgene er klare. Tilsæt så worcestershiresauce, appelsinsaft og chili og varm igennem til det begynder at koge. Stil til side.

Skær kyllingen igennem fra ryggen – ikke brystbenet, og bred den ud med brystet opad. Anbring den i et stort smurt ovnfast fad.

Salt, peber, sennepspulver og timian blandes godt og gnides på kyllingen.

Sæt fadet i ovnen og lad kyllingen stege i 1 1/2 time. Den skal ikke vendes undervejs.

Kyllingen parteres let efter endt stegetid. Anret i portioner og servér f.eks. ris til. Hæld sauce og grøntsager henover.

Velbekommen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s