Gratinerede blåmuslinger

cozze-ripiene
Cozze ripiene – fyldte muslinger

Cozze ripiene

Ingredienser 4 personer
36 store blåmuslinger
1 glas hvidvin
50 gr tørret brødkrumme eller rasp
3 spsk revet parmesanost
2 finthakkede tomater
3 spsk finthakket persille
1 finthakket fed hvidløg
6 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Citronbåde

Start med at kassere alle muslinger, der ikke lukker sig, når de bankes hårdt mod bordkanten. Kog så hvidvinen op i en stegepande, der kan indeholde alle muslingerne – fuldt blus og under låg. Når hvidvinen koger hældes muslingerne i.
Lad dem koge i ca. 2-3 minutter under låg, ryst panden en gang imellem.

Si væden fra muslingerne gennem en fintmasket sigte. Skrab muslingekødet fra skallen og placér det i den ene halve skal. Gør sådan med dem alle. Fordel så væden i alle skallerne.

Tænd for grillen i ovnen. Rør brødkrumme, parmesan, tomat, persille, hvidløg, 3 spsk olivenolie, salt og peber sammen i en skål. Blandingen fordeles let over muslingerne. Slut af med at fordele de sidste 3 spsk olivenolie og et pift citronsaft over dem alle.

Muslingerne grilles i ca . 4 minutter – paneringen skal være let gylden. Tag muslingefadet ud af ovnen og anret muslingerne på 4 tallerkener. Servér citronbåde til.

Velbekommen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s