Bagt kartoffelmos med parmesan

Bagt kartoffelmos
Bagt kartoffelmos

 

Ingredienser til 4-6 personer
6 skrællede bagekartofler
2 dl mælk
3 spsk usaltet smør
150 gr parmesanost
2 piskede æg
Salt og friskkværnet peber

Varm ovnen op til 180 gr og smør så et stort ildfast fad.
Kartoflerne skæres i mindre stykker og kommes i en gryde. Dæk dem med vand og bring vandet i kog. Når vandet koger tilsættes salt og kartoflerne koges videre ved jævn varme i ca. 15 minutter. Tjek at de er gennemkogte ved at stikke en kniv i dem – slipper de nemt er de færdige.

Hæld vandet fra og mos så kartoflerne grundigt med en gaffel. Kom mælken og smørret i og krydr med peber. Rør godt rundt i massen inden de piskede æg og parmesanen tilsættes. Gem lidt parmesan til at drysse på toppen inden bagning.

Hæld kartoffelmassen over i det ildfaste fad og glat overfladen lidt ud. Drys så det sidste parmesan henover og bag kartoffelmosen i ca. 25-30 minutter. Overfladen skal være gylden.

Servér kartoffelmosen til en god kødret.

Velbekommen

Reklamer

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s